Heulsestraat 14/2, 8860 Lendelede (Belgiƫ)

Roelants ramen & deuren

Roelants ramen & deuren is de raamspecialist aan de Belgische kust.
ADM-Concept heeft voor deze klant een volledig CRM-platform gemaakt. Nog dagelijks breiden we de functionaliteiten verder uit op vraag van de klant.

Logo Roelants ramen & deuren

De vraag

Roelants ramen en deuren verkoper

Roelants ramen werkt al jaren met een op maat geschreven CRM-pakket voor het beheer van het klantenbestand.
De software draait online, maar de technologie die werd gebruikt voor de ontwikkeling is niet meer ondersteund.
Hierdoor was Roelants ramen genoodzaakt om op zoek te gaan naar een oplossing.

Roelants ramen is bij ADM-Concept terecht gekomen door kennis te maken via het BNI netwerk.
Na enkele informele gesprekken over de diensten die we leveren was er al snel een klik, mede door het inlevingsvermogen van onze analisten in de manier van werken die zo specifiek is voor ieder individueel bedrijf.

De opzet van de samenwerking was het vervangen van het bestaande CRM-pakket en de recuperatie van de bestaande gegevens.

Daar is het echter niet bij gebleven...
We zijn na een jaar van intens samenwerken tot een volledige automatisering gekomen van de interne werking.

Van prospectie tot nazorg

De ganse interne flow van Roelants ramen en deuren werd in kaart gebracht.

Voor ieder onderdeel van het proces zijn specifieke functionaliteiten beschikbaar gemaakt om alles zo efficiƫnt mogelijk te laten verlopen. Hierbij werd geen enkele stap in het proces over het hoofd gezien.
Door middel van automatische services hebben de interne medewerkers steeds een correct beeld van de huidige toestand van de projecten, productie en de planning.

Interne flow Roelants Ramen en deuren
1
Prospectie
Het team van verkopers beschikt over een mobiele toepassing waarbij alle klantengegevens kunnen geraadpleegd worden. Ook beschikken ze over de mogelijkheid om foto's te nemen rechtstreeks vanuit de app van de werf.
2
Order
Na de prospectie starten we een order (project) op waarbij alle gegevens kunnen gekoppeld worden zoals benodigde materialen, verwachte leveringstijden, documenten, foto's, ... Hierbij worden de nodig bestellingen geplaatst naar toeleveranciers toe.
3
Planning
Door middel van de visuele planning is het voor de verantwoordelijke gemakkelijk om de productie en de ploegen in te plannen op de projecten. Hierbij kunnen ook kranen en materialen ingepland worden.
4
Productie
Gedurende de productie moeten verschillende stappen worden doorlopen om tot het afgewerkte eindproduct te komen. Om een actueel zicht te hebben op de productie maken we gebruik van barcodescanners in iedere fase.
5
Plaatsing
De ploegen die instaan voor de plaatsing beschikken over een mobiele app waar de planning kan geraadpleegd worden alsook alle details van het project inclusief plannen, afmetingen, materialen, ...
6
Facturatie
Projecten die zijn ingepland worden automatisch opgenomen in de facturatiemodule waarbij er standaard voorschotfacturen worden aangemaakt alsook automatische saldofacturen na de plaatsing.

Partners & koppelingen

We kunnen uiteraard niet alles doen.
In dit project zijn 2 partners betrokken om de ganse flow te automatiseren.

Met het boekhoudkantoor Moore uit Knokke-Heist is een intense samenwerking geweest om de facturen automatisch te verwerken in de interne boekhouding van Moore.

De boekhouding die Moore gebruikt is Yuki.
Om de facturen te kunnen doorsturen bevat de maatwerk implementatie volledige ondersteuning voor de UBL-standaard.

Het team van Roelants ramen en deuren
Medewerkers Roelants ramen & deuren

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Zoekt u nieuwe bedrijfssoftware en wenst u zeker de juiste keuze te maken of ziet u het bos niet door de bomen door het aanbod?
Contacteer ons om vrijblijvend de mogelijkheden voor begeleiding & advies door te nemen.